Despre CSE

Misiune

Programe CSE

Echipa CSE

Colaboratori

Parteneriate

Contact

 

  
 

 

   Despre Centrul de Studii Europene  

Programe

 

Centrul de Studii Europene este departament interdisciplinar din cadrul Facultatii de Drept a Universitattii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Centrul de Studii Europene (CSE) a fost inființat in anul 2000, prin programul UE - Phare Romania (RO - 9706-01-02), ca departament inter-facultăți. In anul 2017 CSE a fost afiliat Facultatii de Drept ca departament interdisciplinar (economie, drept, istorie, științe politice și administrative, geografie, altele) pentru organizarea de programe de educație, cercetare, formare profesională, documentare/informare in domenii asociate studiilor europene și dezvoltării regionale, in colaborare cu celelalte facultăți ale universității.

Prin valorificarea expertizei in domeniu si prin dezvoltarea de parteneriate, CSE sustine dezvoltarea dimensiunii europene a programelor de educatie si formare profesionala din universitate, contribuie la o mai buna cunoastere a UE si a procesului de integrare,  promoveaza  excelenta in educatia si cercetarea in studii europene.

Centrul organizeaza programe de educatie si formare profesionala prin studii interdisciplinare si specializate de master si cursuri postuniversitare de scurta durata, realizeaza cercetari si ofera consultanta in domeniul studiilor europene, participa la programe nationale si internationale de cooperare in educatie si cercetare, promoveaza informarea, dezbaterea si dialogul cu privire la Europa si procesul de integrare prin conferinte, seminarii, publicatii de specialitate.

In realizarea diferitelor programelor derulate, CSE colaboreaza cu profesori si cercetatori din departamentele UAIC, din institutii similare din Romania, din state membre UE sau din tari terte, dezvolta parteneriate cu institutii publice si organizatii, actionand ca element de conexiune intre mediul academic, factorii de decizie politica si mediile locale, respectiv regionale de afaceri.

Centrul de Studii Europene este membru fondator al Asociatiei Romane de Studii ale Integrarii Europene si face parte din reteaua Jean Monnet (9 actiuni pana in 2009), Reteaua Nationla a Centrelor de Studii Europene (opt centre), Reteaua Centrelor de Documentare Europeana (peste 400), Reteaua Team Europe, Reteaua comunicatorilor REGIO Nord Est, Reteua de inovare Nord Est.

Incepand cu anul 2009, CSE a fost integrat in reteaua Centrelor de excelenta Jean Monnet, iar din 2008 coordoneaza activitatea Centrului de Documentarea Jean Monnet al UAIC Iasi (componenta a retelei Europe Direct).  

In anul 2012 Centrul de Studii Europene a primit Premiul de Excelenta IER pentru cercetare si formare in afaceri europene din partea Institutului European din Romania (mai multe detalii)

 

 

 

LOCALIZARE PE HARTA

 


CENTRUL DE STUDII EUROPENE

FACULTATEA DE DREPT

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI
Bulevardul Carol I, nr. 19
,  Iasi - 700507, Romania
Phone +40.232.201.318; Fax +40.232.2018.18; e-mail:
studeur@uaic.ro