ANUNTURI & NOUTATI  

Programe

 

 

Coronavirus crush test: Disinformation Resilience of the EaP states and Romania

Studiul "Coronavirus crush test: Disinformation Resilience of the EaP states and Romania" prezintă o succintă evaluare a acțiunilor și strategiilor de comunicare legate de COVID-19 intreprinse de cele șase state ale Parteneriatului Estic (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) și Romania. Totodată studiul iși propune să identifice cele mai folosite narațiuni pentru dezinformare generate in timpul pandemiei de coronavirus. Scopul acestui studiu este acela de creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la posibilele amenințări pe care dezinformarea legată de COVID-19 le poate produce la nivel societal sau la nivel de incredere in instituțiile statului.

Studiul este structurat in jurul a trei componente principale: capitole de țară, narațiuni de dezinformare și un 'index de reziliență la dezinformare'. Experți locali din șapte țări au analizat acțiunile, declarațiile și inițiativele instituțiilor guvernamentale și neguvernamentale, inclusiv a mass-media și a organizațiilor religioase, precum și a narațiunilor prezente in discursul public și mediatic.

Colegul nostru, lector.univ.dr. Teodor Lucian Moga, a desfășurat aceasta cercetare pe cazul Romaniei in perioada februarie-iunie 2020. Intregul studiu, incluzand aici analiza pe cazul Romaniei, poate fi accesat aici: https://dri.org.ua/, in timp ce linkul direct catre Romania oate fi accesat aici: https://dri.org.ua/countries/romania


 

 

 

CURSURI FORMARE PROFESIONALA

 

 

 

 


CENTRUL DE STUDII EUROPENE

FACULTATEA DE DREPT

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI
Bulevardul Carol I, nr. 19
,  Iasi - 700507, Romania
Phone +40.232.201.318; Fax +40.232.2018.18; e-mail:
studeur@uaic.ro