EUcreaTip
Creativitate și inovare în managementul proiectelor
Perioada de derulare octombrie 2019 – ianuarie 2020
Curs Jean Monnet
înscrieri până pe 28 septembrie 2019
 „Nu poți epuiza creativitatea. Cu cât o folosești mai des, cu atât ai mai mult din ea” (Maya Angelou)
De la micile noastre întreprinderi cotidiene, precum realizarea unei prăjituri după o rețetă sau obținerea unei note mari la un examen, până la realizarea unor aspirații mai ambițioase, ca deschiderea unei afaceri, viața noastră e o înșiruire de proiecte, mici sau mari, menite să ne apropie tot mai mult de năzuințele noastre. Dar ce transformă un proiect într-un succes? Cu siguranță că originalitatea, creativitatea și inventivitatea cu care ne stabilim scopurile, cu care conturăm soluții la problemele care pot apărea în decursul implementării lor sau cu care ne reșlefuim abordarea, pentru a ne adapta  la complexitatea și dinamica continuă a lumii înconjurătoare. Cursul nostru este adresat tuturor celor care doresc să dobândească noi instrumente de a spori creativitatea și inovativitatea proiectelor lor și care doresc să răspundă provocării de a încorpora una dintre ideile lor într-un proiect veritabil.  Sub îndrumarea profesorilor noștri,  într-un cadru interdisciplinar, veți învăța metode de a încuraja creativitatea individuală, cum să folosiți rutina în favoarea inventivității, modele de planificare și implementare a proiectelor orientate spre inovare (design thinking, kaizen) și multe altele.
Mod de organizare: Cursul este gratuit, întâlnirile desfășurându-se în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020.
Orar: O întâlnire de curs, desfășurată o dată la două săptămâni și una de seminar, în fiecare săptămână. Orarul va fi anunțat ulterior. Orele se vor desfășura după-amiaza. Public țintă: Cursul este adresat tuturor celor interesați, condiția minimă fiind ca aceștia să fi absolvit deja studiile liceale. Număr de locuri: 10. Locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierii. Profesori: echipa de profesori este una interdisciplinară, fiind formată din specialiști în Economie, Drept, Psihologie și Informatică. Coordonator: CS. dr. Sorin Mazilu, Centrul de Studii Europene, Facultatea de Drept Diplome: La finalul cursului, absolvenții vor primi un Certificat Jean Monnet (6 credite ECTS) Contact: eucreatip@gmail.com
Procedura de înscriere (în limita locurilor disponibile): completarea formularului de înscriere (on-line)  la prima întâlnire, înscrișii a căror participare va fi confirmată sunt rugați să aducă o copie simplă după cartea de identitate și una după ultima diplomă de absolvire (diplomă de absolvire liceu, diplomă de bacalaureat, diplomă de licență sau diplomă de master). Cele două copii sunt obligatorii, în absența acestora înscrișii își vor pierde calitatea de participant la cursul nostru.
Cursul Creativity and innovation in project management este inclus în Modulul Jean Monnet Culture, creativity and human capital: pillars for European Union’s prosperity (EUcreaTip), co-finanțat de Uniunea Europeană.
Centre for European Studies About project ©  Centre for European Studies  Faculty of Law- Alexandru Ioan Cuza University of Iasi