Integrare economica europeana  

Programe

 

 

INTEGRARE ECONOMICA EUROPEANA

INSCRIERI: perioada 20.02 - 28.02.2019


Cursurile sunt gratuite si sunt deschise tuturor celor interesati. Cursurile se vor desfasura modular, conform orarului de mai jos.
La finalul cursului, participantii vor primi un certificate Jean Monnet.

Cursul introduce in principalele aspecte ale dezvoltărilor actuale ale Uniunii Europene (UE) din perspectiva dinamicii tratatelor și a obiectivelor strategice, urmărind dezvoltarea capacității de Ónțelegere și analiză a procesului de integrare europeană din perspectivă economică, precum și dezvoltarea capacității de a corela teoriile șimodelele integrării cu diferitele instrumente de integrare pozitivă și negativă utilizate de UE.

Profesori:

  • prof.univ.dr. Gabriela Carmen Pascariu

  • cercet.st. (II) Ramona Tiganasu

  • lect.univ.dr. Tedor Lucian Moga

  • cercet.st.(III) Loredana Simonov
     


Procedura de inscriere:

  • completarea formularului de inscriere (on-line) - Fiind disponibil un numar limitat de locuri, selectia cursantilor va fi realizată și printr-o evaluare a motivelor prezentate de cei inscriși pentru a urma acest curs.

  • o copie simpla cartea de identitate va fi adusa la prima intalnire. (copia este obligatorie, fara aceasta nu se va elibera certificatul de absolvire)


 

Studentii care nu au reusit sa sustina eseul final in cadrul cursului facultativ Integrare Economica Europeana - curs Jean Monnet se pot prezenta miercuri, 24 aprilie, ora 16 la camera 6, parter corp i

* in cadrul cursului din data de 18.04 se va sustine un test de evaluare pentru obtinerea certificatului Jean Monnet.

Evaluarea va consta in elaboarea unui eseu privind opiniile personale asupra procesului de integrare europeana argumentate pe baza temelor discutate la curs.

Pot participa la testul final studentii care au acumulat cel putin 4 prezente

 

* orarul poate suferi modificari, orice modificare va fi anuntata pe aceasta pagina.

 

 

Cursul este organizat de catre Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași Ón colaborare cu Centrul de Studii Europene din cadrul Facultății de Drept sub egida aniversării a 30 de ani de la lansarea programului Jean Monnet.
Programul European ,Jean Monnet are drept scop dezvoltarea invatamantului si cercetarii academice in domeniul integrarii europene, studiul constructiei Europei comunitare si a dezvoltarilor sale institutionale, juridice, politice, economice si sociale.

 

CONTACT: cursuri.cse@gmail.com

 


CENTRUL DE STUDII EUROPENE

FACULTATEA DE DREPT

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI
Bulevardul Carol I, nr. 19
,  Iasi - 700507, Romania
Phone +40.232.201.318; Fax +40.232.2018.18; e-mail:
studeur@uaic.ro