Proiecte PNRR    
 

PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata!

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) va implementa două proiecte PNRR pentru dezvoltarea și promovarea cercetării științifice fundamentale din Romania

Rezultate in urma unei competiții naționale, proiectele de cercetare 'City: Future Organisation of Changes in Urbanisation and Sustainability' [CITY-FOCUS] și 'SAGES: Spatial Analysis of Growth Environment and Sustainable Well-being' [SAGES] abordează teme de maximă importanță pentru o dezvoltare urbană durabilă și rezilientă, precum și pentru creșterea competitivității și vizibilității internaționale a cercetării romanești.

Cele două proiecte cu o finanțare totală de 11.367.226,00 lei asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR-III-C9-2023 - I8_runda 2, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare, I8. Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane inalt specializate din străinătate in activități de cercetare, dezvoltare și inovare) vor fi implementare de echipe interdisciplinare coordonate de doi cercetători de renume la nivel internațional. Karima Kourtit, respectiv Peter Nijkamp, vor avea o contribuție semnificativă pentru dezvoltarea cunoștințelor și a practicilor in domeniul studiilor europene și a dezvoltării regionale și urbane.

 

City: Future Organisation of Changes in Urbanisation and Sustainability
cod proiect CF 23/27.07.2023, contract de finanțare nr. MCID - DGGCPNRR 760277/26.03.2024, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR-III-C9-2023 - I8_runda 2, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare, I8. Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane inalt specializate din străinătate in activități de cercetare, dezvoltare și inovare
| comunicat presa | pagina web | pagina Facebook

 

SAGES: Spatial Analysis of Growth, Environment and Sustainable Well-being,
cod proiect CF 20/27.07.2023, contract de finanțare nr. MCID - DGGCPNRR 760275/26.03.2024, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR-III-C9-2023 - I8_runda 2, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare, I8. Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane inalt specializate din străinătate in activități de cercetare, dezvoltare și inovare. 
| comunicat presa | pagina web | pagina Facebook


 

'PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - UrmătoareaGenerațieUE'.

"Conținutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".

https://mfe.gov.ro/pnrr  | https://www.facebook.com/PNRROficial

 

 

 

 


CENTRUL DE STUDII EUROPENE

FACULTATEA DE DREPT

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI
Bulevardul Carol I, nr. 19
,  Iasi - 700507, Romania
Phone +40.232.201.318; Fax +40.232.2018.18; e-mail:
studeur@uaic.ro