Centrul de Excelenta Jean Monnet in Studii Europene

Catedra Jean Monnet

Module Jean Monnet

 

 

   Jean Monnet  

Programe

 

 

Programul European Jean Monnet este o actiune a Comisiei Europene, are drept scop dezvoltarea invatamantului si cercetarii academice in domeniul integrarii europene, studiul constructiei Europei comunitare si a dezvoltarilor sale institutionale, juridice, politice, economice si sociale.

Tipuri de proiecte Jean Monnet

  • Catedra Jean Monnet si Catreda Jean Monnet "ad personam": termen simbolic, desemnand un post de predare consacrat in intregime integrarii europene.

  • Curs permanent de integrare europeana: curs de baza, consacrat integrarii europene, de o durata echivalenta unui curs academic anual permanent.

  • Modul european: curs de scurta durata, consacrat integrarii europene, in una din disciplinele prioritare - economie, drept, istorie, stiinte politice;

  • Pol european Jean Monnet: un centru, constituit in Universitati sau la nivel regional, care grupeaza resurse destinate educatiei si cercetarii in domeniul integrarii europene

Universitati integrate in RETEAUA JEAN MONNET: 602 Universitati in toata lumea, sustinute, incepand cu 1990, cu 2322 de actiuni Jean Monnet (47 de poli, 491 de catedre, 800 de cursuri, 984 module)
 

Activitati Jean Monnet - Centrul de Studii Europene

Manager proiect

 

 

 

 

 

 

 

 


CENTRUL DE STUDII EUROPENE

FACULTATEA DE DREPT

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IASI
Bulevardul Carol I, nr. 19
,  Iasi - 700507, Romania
Phone +40.232.201.318; Fax +40.232.2018.18; e-mail:
studeur@uaic.ro