© Centrul de Studii Europene Facultatea de Drept- Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași

INFORMAȚII ADMITERE

SELECȚIA CANDIDAȚILOR ȘI AFIȘAREA REZULTATELOR

CRITERII DE ADMITERE*/**: o 60% media obţinută la examenul de licență o 40% nota la interviu în limba de predare a programului (vezi tematica) *candidații cu aceeași medie vor fi departajați prin media anilor de studiu. Repartizarea pe locuri buget/taxă se face în ordinea mediilor de selecţie şi este valabilă un semestru; redistribuirea locurilor finanţate de la buget se face semestrial. **pentru programul de master in limba engleza se solicita un certificat de competenta lingvistica sau absolvirea unui program de studii in limba engleza Afișarea rezultatelor: 12 SEPT. (rezultatele se vor afișa pe aceasta pagina web)

TAXE

TAXĂ ÎNSCRIERE*: 200 lei se achită

o

la orice agenție BRD, cu specificarea: taxa admitere Studii Europene - COD 2522

o sau ONLINE (la Facultate - se va selecta Drept Centrul de Studii Europene; la tip taxa: taxa admitere) (NOU) * Sunt scutiţi de plata taxei de înscriere, la un singur domeniu (acolo unde şi-au depus actele în original) candidaţii (în vârstă de până la 25 ani şi aflaţi în întreţinerea părinţilor) care sunt copii ai personalului didactic (de predare şi auxiliar) în activitate, pensionat sau decedat. Scutirea taxei de înscriere se face numai pe baza actelor doveditoare prezentate de candidaţi comisiei de admitere pe facultate. * Românii de pretutindeni sunt scutiti de taxa de inscriere. Detalii aici **TAXELE de studii pentru locurile cu taxa pot fi consultate aici
 ARHIVA REZULTATE ADMITERE - sesiunea iulie 2018 + septembrie 2018 REZULTATE ADMITERE - sesiunea iulie 2017  + septembrie 2017 REZULTATE ADMITERE - sesiunea iulie 2016 + septembrie 2016

CUM TE ÎNSCRII LA PROGRAMELE DE MASTER

Poti veni la sediul CSE cu dosarul de inscriere. sau vă puteți înscrie de acasă (on-line). Interviurile vor avea loc după inregistrarea dosarului (vezi mai multe detalii)

INMATRICULARE / CONFIRMARE LOC

Candidatii declarati admisi la programele de master organizate de CSE sunt invitati in să semneze contractul de studii (mai multe informatii se vor oferi la inscriere, vezi aici termenii de incheiere a contractului)
9-11 septembrie. Te poti inscrie si  on-line 2019 7 motive pentru care sa alegi unul din programele  noastre de master Informații despre Centrul de Studii Europene Ce spun absolvenții noștri

DOCUMENTE SOLICITATE

verifică aici ce documente trebuie sa aduci la înscriere

CALENDAR ADMITERE

înscrierea candidaţilor: 9-11 septembrie 2019 (L-M: 9.00-16.00) Interviurile vor avea loc după inregistrarea dosarului selecția și afișarea rezultatelor: 12 septembrie confirmarea locurilor si semnarea contractelor: 12-13 sept (9.00-16.00)

NUMĂR DE LOCURI*

Locuri pentru candidații cu cetățenie română / UE / SEE Master DEZVOLTARE REGIONALA*** o ZI buget: 16** + ZI taxa: 20 Master STUDII EUROPENE*** o ZI buget: 14** + ZI taxa: 20 + IFR taxa: 25 Master EUROPEAN STUDIES and the EU's EASTERN NEIGHBOURHOOD*** o ZI buget: 17** + ZI taxa: 20 Locuri pentru românii de pretutindeni (R. Moldova, Diaspora)*: 4 buget fără bursă, 4 cu taxă Cititi mai multe informatii aici despre documente necesare si admiterea on-line pentru românii de pretutindeni Locuri pentru candidați de etnie romă: 2* *Numărul de locuri poate fi reactualizat. ATENȚIE, numărul de locuri prezentat este orientativ. Pană la data admiterii, verificați această pagina pentru a fi la curent cu modificările intervenite in ofertă **Locurile la buget pot fi suplimentate *** Fiind considerate ‘Domenii prioritare de dezvoltare ale României’ programele de master beneficiaza de o suplimentare cu 10 locuri la buget (incluse in numarul de locuri afisate)